Ik ben Luther en ik kan doorgaans makkelijk over mezelf vertellen. Het leek me echter leuk als ik dit niet ging doen, maar de vrouw waar ik inmiddels 12,5 jaar getrouwd mee ben. Die kent me namelijk echt door en door. Dus hier zijn haar woorden over mij:

“Luther ken ik al heel wat jaartjes. Elke dag ontdek ik weer nieuwe dingen aan hem. Ik ben blij met mijn Luther. Luther, een unieke naam en tegelijk een unieke persoonlijkheid. Wat maakt Luther nou zo anders dan anderen? Het is zijn uitgesproken karakter. In alles is hij uitgesproken en leeft hij intens. Ik zeg weleens; ‘Luther is het voorbeeld van echt mens zijn.’ Hij draagt een heel kleurenpalet aan eigenschappen met zich mee.

Hij ervaart alles zo echt en puur. Hij doorleeft alles met elke vezel in zijn lichaam. Zijn emoties zijn uitgesproken; van zielsgelukkig, naar razend enthousiast, van ontzettend open en spontaan naar uiterst verontwaardigd. Soms is hij even intens verdrietig, maar al gauw weer erg blij of heel eigenwijs. Luther leeft heel erg in het moment en bij de dag.

Hij kan diep geraakt worden door alles wat hij op een dag tegenkomt; van goede muziek, een prachtig beeld, onrecht, spontane en grappige momenten, eten en drinken, een goede film en mooie ontmoetingen. We hebben beiden hetzelfde gevoel voor humor. Kunnen samen heerlijk gek doen en hebben er dus al heel wat uurtjes lachen op zitten. Dat zorgt voor veel ontspanning en luchtigheid.

Luther is ook elke dag dankbaar dat hij zo mag genieten van zijn werk als bruidsfotograaf. Hij ziet zijn werk en de kansen die hij krijgt ook echt als een geschenk uit de hemel. Ik geniet ook van Luther zijn werk. Ik vind het mooi dat hij de momenten van liefde op een bruiloft zo mooi, zo echt en zo creatief mogelijk weet vast te leggen op beeld.

Het blijft speciaal als twee mensen voor elkaar kiezen. Het huwelijk kan zo mooi zijn en het is zo de moeite waard om ervoor te vechten, want het komt nooit aanwaaien. Dat weten we zelf ook wel, want vanuit onze intense relatie kan het soms ook flink knallen. We zijn beiden niet perfect en hebben samen best wat stormen overwonnen. Maar als je elke dag weer bewust voor elkaar kiest, elkaar accepteert met de mooie en minder mooie kanten, interesse in elkaar toont, elkaar aanmoedigt en bemoedigt dan kan dat je relatie een verdieping geven die ontzettend waardevol is. Wij gunnen alle mensen dat ze zich verliefd of geliefd voelen. Want uiteindelijk wil elk mens dat er van hem of haar gehouden wordt. Of dat nu vanuit een huwelijk is of een vriendschap.”

kitshot

A small collection of photographs that won an award

© Luther Hartog 2007-2023