Ik ben Luther en ik kan doorgaans makkelijk over mezelf vertellen. Het leek me echter leuk als ik dit niet ging doen, maar de vrouw waar ik inmiddels 11 jaar getrouwd mee ben. Die kent me namelijk echt door en door. Dus hier zijn haar woorden over mij:

“Luther ken ik al heel wat jaartjes. Elke dag ontdek ik weer nieuwe dingen aan hem. Ik ben blij met mijn Luther. Luther, een unieke naam en tegelijk een unieke persoonlijkheid. Wat maakt Luther nou zo anders dan anderen? Het is zijn uitgesproken karakter. In alles is hij uitgesproken en leeft hij intens. Ik zeg weleens; ‘Luther is het voorbeeld van echt mens zijn.’ Hij draagt een heel kleurenpalet aan eigenschappen met zich mee.

Hij ervaart alles zo echt en puur. Hij doorleeft alles met elke vezel in zijn lichaam. Zijn emoties zijn uitgesproken; van zielsgelukkig, naar razend enthousiast, van ontzettend open en spontaan naar uiterst verontwaardigd. Soms is hij even intens verdrietig, maar al gauw weer erg blij of heel eigenwijs. Luther leeft heel erg in het moment en bij de dag.

Hij kan diep geraakt worden door alles wat hij op een dag tegenkomt; van goede muziek, een prachtig beeld, onrecht, spontane en grappige momenten, eten en drinken, een goede film en mooie ontmoetingen. We hebben beiden hetzelfde gevoel voor humor. Kunnen samen heerlijk gek doen en hebben er dus al heel wat uurtjes lachen op zitten. Dat zorgt voor veel ontspanning en luchtigheid.

Luther is ook elke dag dankbaar dat hij zo mag genieten van zijn werk als bruidsfotograaf. Hij ziet zijn werk en de kansen die hij krijgt ook echt als een geschenk uit de hemel. Ik geniet ook van Luther zijn werk. Ik vind het mooi dat hij de momenten van liefde op een bruiloft zo mooi, zo echt en zo creatief mogelijk weet vast te leggen op beeld.

Het blijft speciaal als twee mensen voor elkaar kiezen. Het huwelijk kan zo mooi zijn en het is zo de moeite waard om ervoor te vechten, want het komt nooit aanwaaien. Dat weten we zelf ook wel, want vanuit onze intense relatie kan het soms ook flink knallen. We zijn beiden niet perfect en hebben samen best wat stormen overwonnen. Maar als je elke dag weer bewust voor elkaar kiest, elkaar accepteert met de mooie en minder mooie kanten, interesse in elkaar toont, elkaar aanmoedigt en bemoedigt dan kan dat je relatie een verdieping geven die ontzettend waardevol is. Wij gunnen alle mensen dat ze zich verliefd of geliefd voelen. Want uiteindelijk wil elk mens dat er van hem of haar gehouden wordt. Of dat nu vanuit een huwelijk is of een vriendschap.”

kitshot

Awards

De Masters 2015 1e ronde

Het heeft even geduurd dat deze plaat, waar ik sterk in geloofde, een award won. Ik kan blijven turen naar het meisje in raam dat staat weg te dromen over hoe zij er later als bruid uit gaat zien. Gelukkig zagen Erin Chrisman, Andrea Corsi en Victor Lax dat ook.

De Masters 2015 1e ronde

Eindelijk. Een kleurenfoto van mij die een award wint. Wie had gedacht dat toen ik 8 jaar geleden begon dat ik vrijwel alleen in de prijzen zou vallen met zwart-wit foto's. Want iedereen die me uit die periode kent; weet hoeveel ik van een goede kleurenfoto houdt. Deze bijzondere plaat tijdens een bijzondere bruiloft werd gelukkig gewaardeerd door de hoogwaardige jury (Erin Chrisman, Andrea Corsi en Victor Lax).

Fearless Award, Bruidsfoto Award 2014, De Masters 4e ronde

Deze foto betekent veel voor mij en is door 3 verschillende wedstrijden beloond met een award. De internationale Fearless Award, De Masters en werd 'Overall Winnaar' bij de Bruidsfoto Award 2014 met deze foto. Dankbaar!

De Masters 2015 4e ronde

Zo lang uitzien naar de trouwdag en in het bijzonder de fotoshoot. Na 10 minuten sloeg het weer echter om en was het rennen naar de auto achter de duinen van Haarlem. Gelukkig is de bruid een heldin en kon ik dat vastleggen. Resultaat? Een award tijdens de 4e ronde van De Masters. De vakjury bestond uit Erika Mann, Samo Rovan en Marius Barbulescu.

Fearless Award, De Masters 2015 4e ronde

Toeval? Geluk? Het zijn woorden die wel eens gebruikt worden bij deze foto. Ik noem het hard werken. De jury van De Masters en Fearless Award zagen dat ook. De vakjury van De Masters bestond uit Erika Mann, Samo Rovan en Marius Barbulescu.

De Masters 2015 3e ronde

Deze foto heb ik gemaakt op het mooie treinstation van Rotterdam en is beloond met een award van De Masters. Wat ik gaaf vind om te zien is dat er op dit beeld zoveel verschillende levens afgespeeld worden en ze zijn zich er niet van bewust dat ze een rol spelen op deze belangrijke dag voor dit bruidspaar. De vakjury bestond uit Fer Juaristi, Tyler Wirken en Susana Barberà.

De Masters 2015 3e ronde

Toen ik bij dit moment aanwezig mocht zijn kreeg ik al kippenvel. Hoe gaaf zou het zijn als ik de liefde tussen de bruid en de dementerende opa kon vastleggen in een tijdloos beeld? Heel gaaf vond de vakjury van De Masters ronde 3. Die uit Fer Juaristi, Tyler Wirken en Susana Barberà bestond.

De Masters 2015 3e ronde

Het komt niet vaak voor dat een bruid en bruidegom zo dicht bij elkaar zich aan het voorbereiden zijn voor hun bruiloft. Ergens voel ik die spanning. Jij ook? De vakjury bestond uit Fer Juaristi, Tyler Wirken en Susana Barberà.

De Masters 2015 3e ronde

Groepsfoto's zijn gewoon niet zo leuk en dat snap ik best. De jury ook blijkbaar. Die bestond trouwens uit Fer Juaristi, Tyler Wirken en Susana Barberà.

De Masters 2015 3e ronde

Kinderen zijn geweldig op bruiloften. Lekker zichzelf zijn. Maar of moeder blij was met het statische haar? De jury wel. Die bestond nog steeds uit Fer Juaristi, Tyler Wirken en Susana Barberà.

© Luther Hartog 2007-2020